2013. május 30., csütörtök

Miért is esik oly sokat az eső?

Miért is esik oly sokat az eső?

Ha valami az átlagostól eltérő....érdemes odafigyelni, kicsit kutatni, értelmezni, mit is jelenthet ez.
Mint tudjuk a víz jelenlétét sokféleképp értelmezik.
Például a keresztények, vízzel keresztelik meg az újszülötteket a megtisztulás jelképeként. A hinduizmus és az iszlám vallás a halottak lelkének megtisztítása érdekében rituális fürdetést tartanak. Az iszlám vallásban léteznek olyan imák melyeket csak tisztálkodás után szabad elmondani.



Az emberi szervezetet alkotó sejtjeinek működéséhez is elengedhetetlen a napi vízszükséglet biztosítása. A bőrt alkotó hámsejtek számára különösen fontos a víz, hiszen közvetlenül ki vannak téve a környezeti hatásoknak, emiatt könnyen dehidratálódhat.


A feng shuiban is, az egyetlen olyan elem, mely elpusztíthatatlan, minden esetben éltető erő marad. Két végletről beszélünk: romboló, pusztító és építő, tisztító hatásról.
A víz örök. Női energiával bír.
A víz, nőies, befogadó elem, nagy szerepet játszik az érzelmi életünkben!
S ha már úgy is bent rekedtünk a lakásban....érdemes magunkra figyelni, eltöprengeni az életünk milyenségén.


Változás szele van egy ideje jelen.....szinte mindenhol. Csak nézz szét a környezetedben....
Figyeld meg, hogy melyek azok a területek életedben, ahol esetleg nem megy minden simán, elakadások vannak. Vizsgáld meg a bágua térkép szerint is, mely életterülethez tartozik. No itt érdemes tovább kutatni, tisztítani, rendezni. De ez csak az első lépcső, hiszen nem csak térben kell munkálkodni, hanem bizonyos problémák feltárása után, lélek szinten is megoldást kell keresni. Kérd ki szakember segítségét is.
Jó ez az eső...de még milyen....kaptunk "gondolkodási" időt.
Szépséges napot kívánok MINDENKINEK!

Nincsenek megjegyzések: