2013. március 26., kedd

Életképek munkáimból.



Mi fontosabb - Önmagam megismerése, vagy egy újabb párkapcsolatba menekülni a múlt feldolgozása nélkül?

Ha valaki egyszer megízleli a tudatos gondolkodás nagyszerűségét, már soha többé nem fél akár egyedül lenni, vagy döntéseket hozni, tud célokat megfogalmazni, s ismeri - tudja számára mi jó, mi fontos, mire van szüksége, ahhoz, hogy valóban boldog életet élhessen. Megy a saját útján....
Egyik alkalommal egy hölgy keresett meg.
Párkapcsolati problémákkal küszködött.
Az elemzés elkészítése előtt beszélgettünk, kivel él - gyermek, édesanya - milyen munkakörben dolgozik, milyen tervei vannak a jövőre nézve.
Terv? Párkapcsolatot szeretne.
Még ki sem ment az egyikből...de már más van útban.




Egy kicsit elkalauzollak benneteket "szakmaizni", hogy értsétek, mi miért történik.
A hölgy főszámát tekintve a 2-es föld elemhez tartozik.
Tehát eleme: az anyaság száma, a mások szolgálatában való élés, az alázat, a családhoz való tartozás fontosságát, a valakihez való tartozást, a kifejezett női számot, energiát jelenti. Jegyét tekintve - nem beszélnek sokat, inkább cselekednek, kifejezetten jó empátiával rendelkeznek. Állandó kényszeres érzetük a másoknak való segítés, mindezt olyan szinten is, hogy mindenki mást maguk elé sorolnak.  Fő központi kérdés náluk az anyaság, a társ, a közösség. Nehezen tudnak egyedül élni. Párkapcsolatban létszükséglet a férfi energia, hiszen bennünk szinte egyáltalán nincs. Ezért nagyon sokszor elég erőteljes férfi energiával rendelkező párt vonzanak be...s ezzel is még jobban hátrébb sorolják magukat. Tehát szinte ösztönösen hagyják magukat elnyomni.

Az élet van olyan kegyes hozzánk, hogy mindig azt kapjuk feladatnak, ami a legnehezebb számunkra.

Itt is ez a helyzet.
Nem újabb párkapcsolat megteremtésére ösztökéltem, hanem önmaga ELFOGADÁSÁRA, és MEGISMERÉSÉRE.
Ha nem fogadja el, nem ismeri meg önön magát, csak újabb kudarcokkal teli kapcsolatokat él meg.
Szembe kell nézni a ténnyel, hogy fél egyedül lenni.
A gyermekével szemben is következetesebbnek kell lennie - még jobban tudatára kell ébresztenie felnőtt gyermekét, hogy végre nélküle is tudjon élni. Sőt, akár elköltözni, és saját fizetéséből megélni - mert eddig nem ezt történt. (A gyermeket sem engedte el - miért? mert félt az egyedülléttől. s ezzel se magának, sem gyermekének nem tett jót.)
Új célok megfogalmazására inspiráltam - miben, hol, kikkel érzi jól magát, menjen társaságba, nyisson a külvilág felé, tudjon időnkét nemet mondani - s az ezzel járó felszabadult idejében pedig VÉGRE hobbijának is szentelheti idejét.
Összegezze a múltbéli kapcsolatokat - most már tisztán látható, miben hibázott.
Ne párt keressen - hanem egyszerűen ÉREZZE JÓL MAGÁT.
A lakás térrendezése is fontos volt...szobáját tekintve teljesen alkalmatlan volt társ bevonzására - egyszerűen nem volt lehetőség az intimitás megélésére. Tehát itt is radikális átalakítás történt.

Az új élet kialakítása több egyéb tényező vizsgálata alapján történt....a leírtak csak apró töredéke a több oldalas elemzésnek.

Az új életben megtett első lépések nem voltak könnyűek - mert egy olyan út várt rá, mely eddig ismeretlen volt.
A környezet is időnként nem nézte jó szemmel az "újdonságot" - hiszen megszokott volt, hogy mindent magára vállalva dolgozott mások helyett is. De hite, türelmessége, a helyes kommunikáció, önbecsülése sikerre vitte cselekedeteit.
Persze mindez nem egyik napról a másikra ment. Idő kell mindenhez.
Azóta lettek új barátok, új célok, utazik, a gyermek is végre éli saját életét, s már nem a görcsös férfi keresés lett a cél.
S ami a legfontosabb - már nem fél a jövőtől, sem az egyedülléttől!







Nincsenek megjegyzések: