2013. február 22., péntek

Stressz nélkül szabadon - Ember és Tér harmóniája, összefüggései. Térrendezés.

Az előadás anyagából egy kis ízelítő - gondolatok. 
Miért is fontos, hogy megtaláljuk az egységet, a harmóniát, s ezáltal stresszmentes kapcsolatokat, és otthont tudunk teremteni.

2. Tudatos Térrendezés - miért is fontos?

Voltál már úgy, hogy beléptél egy helyiségbe és szinte "otthon" érezted magad, vagy ahonnan  alig vártad, hogy "kiszabadulj"?
Ha csak egy kicsit is megfigyeled a környezetedet, az otthonodat, vagy akár a munkahelyedet is, biztos érezni fogod azt a megfoghatatlant, azt az energiát, amitől jobban, vagy rosszabbul érzed magad. 





Mindenhol energiák hatnak ránk.
S minden emberre másképpen. Ezért van az, hogy egy ugyanazon csoport tagjai, másképp fognak vélekedni ugyanazon helyiségről.

Egyre több munkahely, iroda és egyéb cégek is fontosnak tartják, hogy dolgozóik hatékonyan teljesítsenek, s keresnek meg szakértőket, hogy tudatos térrendezéssel és személyiségelemzéssel elősegítsék mindezt. Fontos, hogy
mindenki a saját maga energiáját tekintve azon a helyen legyen, ahol számára a legkedvezőbb, és olyan feladatkört lásson el, melyre a legalkalmasabb.

Otthonunk, lakásunk térrendezésénél is hasonlóképp járunk el. 

Mielőtt bárminemű átalakításra, vagy nagyobb térrendezésre adnánk fejünket, fontos a családtagok egyéni felmérése, vizsgálata, hiszen mindenki számára fontos, hogy a hely, ahová "haza megyünk", ahol önmagunk lehetünk, otthonos legyen, tudjunk feltöltődni, pihenni. A térrendezés elsődleges célja, a harmónia megteremtése. Egy család mindegyik tagjának meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy kellőképpen tudjon elkülönülni, kuckózni, a hobbijának szentelni idejét, de legyen olyan tér is, ahol pedig együtt tölthetik el idejüket. Olyanná kell alakítanunk a teret, hogy "de jó hazamenni, már alig várom" érzés alakuljon ki.  

Ezek az átalakítások nem őrült pénzügyi beruházások. Fantázia kérdése csupán, némi kis leleményességgel spékelve. Sokszor elég csak áthelyezni tárgyakat, vagy szobát cserélni, a színekkel, formákkal játszani,  de akiknek lehetőségük van nagyobb beruházásra, s mondjuk még lakásvásárlás előtt állnak, s tudatosan készülnek, szép jövő vár rájuk.
 

A nyugodt és szeretetteljes környezet megteremtése sok tényezőből áll. Fontosak a "szereplők" - családtagok, párkapcsolat, barátok, munkahelyi kollégák - s a tér - ahol élünk, ahol dolgozunk - s ezek tudatos összekapcsolása. A tudatosság igen fontos ismérve a boldog és harmonikus életnek. "Tudatosságra törekedni, a legjobb dolog, amit tehetsz magadért."

A Térrendezés és Személyiségelemzés együttes alkalmazása - óriási lehetőség a harmónia megteremtésére, környezetünk megismerésére, bizonyos negatív dolgok, és a stressz kiküszöbölésére.


Az egész napos előadás Pécsett lesz, 2013. február 23-án.
Részletes program: http://www.ezocolour.hu/stressznelkulworkshop.html 


 


 

Nincsenek megjegyzések: