2013. február 3., vasárnap

Pozitív gondolkodás - miért is jó?

Sokszor hangzik el ez a szó: legyünk POZITÍVAK!
De mi is van mögötte? Mit jelent a szó?


A latin „positivus” kifejezésből ered, melynek jelentése megtett, adott, vagyis tulajdonképpen a létezőt írja le, azt „ami van”., tehát a ténylegest, a valóságot mutatja. Ebből eredően a pozitív gondolkodás nem más, mint a létezés = az ITT lét, a létezés IGENLÉSE, az összes körülményekkel, és korlátokkal együtt.



 S ha továbbmegyünk, akkor ezek szerint a pozitív LÉTEZÉS adott, tehát mindig ott van bennünk, s mi ezt az adott, már létező állapotot változtatjuk meg, időnként "negatívra". 

Választunk - életünk minden pillanatában hozunk egy döntést: mit látunk, és érzékelünk, milyen irányban halad sorsunk, merre tartunk, hajlandóak vagyunk e észrevenni a fontos, igazán lényegi dolgokat, felismerjük e hibánkat, szembenézünk-e  vele, s akkor még ott vannak a blokkok, berögzült téveszmék, a félelmek. 
A pozitív gondolkodás nagysága nem abban rejlik, hogy mindent rózsaszínben lássunk, hanem a tisztánlátás képességét motiválja. A valóságos állapotban az elfogadásra ösztönöz.
A pozitív látásmód tehát nem a rossz, a negatív, a bennünk rejlő félelmek és nyomasztó dolgok "nem látása", tagadása, hanem épp tudatos felismerése, kihasználása annak, ami fájdalmat, kellemetlenséget okoz számunkra. Ezáltal fejlődhetünk, változhatunk. Az ÉLET elfogadásával fedezhetjük az pozitivitást. 


Vissza kell térnünk ahhoz a természetes állapotunkhoz, ami egyébként is létező, irány vissza a középpontunkhoz. Igen, valóban hazudik az, ki azt mondja, mindig ott tud maradni. De a nagyszerű az, ha még idejében elcsípjük és felismerjük a bajt, félelmet,...stb. 


A pozitív gondolkodás, egy ÉLETIGENLŐ felfogás. Egy ember nagyszerűsége abban rejlik, ha minden eléje kerülő, számára épp negatív dologgal is szembe mer nézni, ura a helyzetnek, hogy törekedik a tudatos gondolkodásra, van hite - hogy igen, megoldom, képes vagyok rá. A struccpolitikának itt nincs helye. Ezzel csak tolod tovább az amúgy is fájdalmas, megoldásra váró feladatot. Akkor inkább menj bele! Abban a pillanatban, hogy felismerjük, mindennek oka van, hogy elfogadom a történést, megoldom - azonnal visszanyerem a hatalmam saját elmém irányítása felett, ezáltal órási energiák szabadulnak fel.....szinte azonnal jönnek a jó gondolatok, a megoldás lehetősége. 

Az optimizmus, a pozitív gondolkodás, az önmagam hatékonyságának felismerése, a kulcs - az értelem megtalálásához vezető utakhoz, egyfajta FELELŐSSÉG, saját magam és életem irányítása felett. Felelősséget vállalok a gondolataimért, a cselekedeteimért, azért, ami ÉN VAGYOK.

A pozitív "létezés" mindennek kulcsa - egyszerűen annak, hogy ÉLJ. Ennek feladása - lemondás a boldog életről...számomra egyfajta halált jelentene.

Te hogyan éled az ÉLETED?

Nincsenek megjegyzések: