2012. szeptember 11., kedd

Térrendezés - Miért erősítünk bizonyos életterületeket?



Jobb megértés végett, úgy gondoltam elővesszük a testünket :)
Ha azt mondod fáj valami - persze a fájdalomtól függően - jobb esetben orvoshoz (természetgyógyászhoz, stb.) fordulsz. Segítséget kérsz. Az orvos mit tesz ilyenkor? Feltárja a betegség okát, diagnosztizál, s a betegségtől függően kezdi el a terápiát, hol kisebb, vagy nagyobb beavatkozást igénylően.




Amikor életünk bizonyos területein problémák vannak - valahol mi is így cselekszünk.
Van, amit mi is meg tudunk oldani, de van, amihez szakember szükséges.
A feng shui tanaira lebontva, időnként elég, ha a személyiségünk jobb megismerésére törekszünk, vagy épp aktuális elakadásainkat vesszük szemügyre, de az is lehet, hogy környezetünk (otthonunk, munkahelyünk) térrendezésében kell változtatnunk, vagy mindezeket együtt.

A "betegségek" kezelése esetében sem az egész testet "gyógyszerezzük". Ugyan egészében kell látni, vizsgálni,  de a bajra fókuszálva kell megoldást keresni a problémára. Így vagyunk ezzel a térrendezésnél is.

Mindig az egész teret, környezetet nézzük, de az éppen szükséges, élethelyzetünknek megfelelő részt kell erősíteni. Sokszor látom, tapasztalom - s ezzel a legnagyobb energetikai bajt lehet létrehozni - hogy minden terület "túl" van erősítve. Összekuszálódnak az energiák - s a dömping már inkább rombol, mint sem használ. 
Nem lehet egy kaptafára húzni sem az erősítéseket. Ez olyan, mintha mindenkinek ugyan azt a gyógyszert kellene bekapkodnia, vagy sportolnia...... Időnként radikális változtatásra van szükség, de lehet, hogy csak az életfelfogásunkon, életvitelünkön kell változtatni. Tehát a térrendezésnél sem mondható ki, hogy mindenki csak a feng shui boltokban kapható dísztárgyakat rakja ki, s a baj azonnal megoldódik. 

Személy szerint jobban szeretem a minél jobban térbe, környezetbe beilleszkedő, nem feltűnő, de célzottan, tudatosan megválasztott szín, anyag, forma, vagy egyéb kiegészítők alkalmazását, mint sem a koloniál bútorra kihelyezett Buddha szobrocskát.
Egy családon, közösségen belül is mindenkinek másra van szüksége. S akkor még nem is beszéltünk az épp aktuális sorsévekről.

Összegezve:

- élethelyzetünknek megfelelően, csak az aktuális életterületet erősítünk.
- erősítéskor harmóniára törekedjünk - mellőzzük a feltűnő, hivalkodó, oda nem illő tárgyakat.
- mindig az egész teret vegyük figyelembe, de egy közösségen belül (családoknál, munkahelyen, üzletben) is nagyon finoman, esztétikusan erősíthetünk egyénre lebontva.
- nem erősítünk minden életterületet
- minden sorsévben más fontos, tehát évente vizsgáljuk át környezetünket.

Fontos!
Semmilyen térrendezés nem ér célt, ha először nem a tisztítással kezdjük. Kacatoktól szabadulj meg! Add tovább, dobd ki!

Nincsenek megjegyzések: