2012. április 22., vasárnap

Energiák áramlása - emberi kapcsolatainkban.

Energiák itt-ott-amott.
Térben és emberi kapcsolatainkban egyaránt, mintegy láthatatlan szálak kötnek össze bennünket.
Talán térben még jobban elfogadott, hogy ezek a láthatatlan energiák ránk, emberekre hogyan is hat. Hol kedvezően, hol rombolóan. A feng shui nagy kedvelő előszeretettel is alkalmazzák térrendezésben, munkahelyük, otthonuk tudatos rendezésénél.
Na de hogyan is hat emberi kapcsolatainkra?

Nem oly rég, egy kisebb cég kért fel személyiségelemzésre, s a dolgozók egymás közötti energia áramlásának összehasonlítására.
Meglepő eredményt kaptam, s bár csak töredékét, de megosztom veletek is, szemléltetve, hogyan is működik mindez ábrázolás tekintetében.
A neveket megváltoztattuk a személyek intimitása érdekében. S mivel a blog nem ad lehetőséget bővebb kifejtésre, inkább csak mintegy ízelítőül kúszunk bele az energiák rejtelmeibe.

A csoportból 3 embert emeltem ki, mint érdekességet, hogy ugyanazon személyek mennyire különbözően hatnak egymásra. Főleg annál a két embernél fontos, akik mint főnök-beosztott viszonyban állnak egymással szemben.

Az energiák lehetnek:
Megerősítőek (M),
Korlátozóak (K), vagy
Gyengítőek (Gy).


Csilla és Márta.
Két alkalmazott energiaképlete:



A képletből egyértelműen látszik, hogy nagyon harmonikus kapcsolatról beszélünk. A munkafolyamat során is teljes egyetértésben, szinte egymást kiegészítve tudnak együttműködni. A beszélgetésből is kiderült, hogy pontosan azt adják egymásnak, ami épp hiány a másikban. Ugyan van korlátozó és gyengítő energia, de ezeket pontosan, hogy jó értelemben kell nézni. A föld elem - aprólékos, tudatos, összegző, pontos - energiájával MEGERŐSÍTI a fém elem keménységét.

Károly és Márta.
Főnök és beosztott energiaképlete:



Na erre a képletre mondják - hűha!
De mivel a tudatosság nagy fegyver, s tisztában vagyunk mind a két személy értékével - nincs mitől félni. Bármennyire ijesztőnek tűnik a képlet, de a valóságban az alkalmazott tudatos jelenléte miatt - nagyon hatékonyan működnek együtt. Hála isten, hogy nem párkapcsolatról beszélünk, mert akkor sajnos nem sok jövőt jósolnék ennek a két embernek.

Károly és Csilla.
Főnök és beosztott energiaképlete.



Ennél a két személynél is harmonikus kapcsolatról beszélünk, bár a mérleg Csilla felé dől el - több MEGERŐSÍTŐ energiával támogatja főnökét, ami persze pont hogy jó. Csilla víz elemével (nagyon precíz, pontos, lelkiismeretes, igen érzékeny, becsületes...) erősíti Károly fa elemét (felületes, csak a lényeget látja, hamar, kapkod, gyors, ezért sok hibát is követ el...). Ugyanúgy a fém elemével (kemény, hajthatatlan, merev) a föld elemet (az 5-re jellemző instabil, ingadozó, tétovázó...). De mint tudjuk az elemekre jellemző jó és rossz tulajdonságok ellenkezőleg is hatnak, tehát ami előzőleg "rossz" volt, az most pont hogy "jó". Tehát az energiák körforgásában a fa elem ERŐSÍTI MEG a tűz elem végletességét energia szinten.

Az energiák összehasonlításánál, mondjuk ennél az esetben sok mindent kell figyelembe venni. Milyen neműek a kollégák? Hány évesek? Milyen munkafolyamatban vesznek részt? Milyen beosztásban vannak? S még tovább megyek. Ki melyik sorsévében van? Mióta van a cégnél? Mi hat még ránk? Mondjuk a családi háttér. Párkapcsolatban van-e? S ha igen - hogyan működik? Mert szinte csak nagyon kevés ember tudja az ajtó mögött hagyni gondolatait, mikor belép a munkahelyére, főleg ha előtte jó kis vita volt otthon. Van e megélhetési probléma - anyagilag? Milyen biztonsággal működik egy cég? Tehát kell e félnünk pl. létszámleépítéstől? Ilyen esetben ha pl. jól is működik családi hátterünk, de a gyomorgörcs, hogy kirúgnak e vagy sem, de azért dolgozzunk hatékony, nem kis fejtörést okoz.

Energiák - láthatatlan keszekuszaság!
Belegondoltál már mennyi minden is hat rád?

Nincsenek megjegyzések: