2011. szeptember 5., hétfő

A nőnek időre, a férfinak térre van szüksége: 6. rész.

Könnyedség csodája kapcsolatokon belül?
Hogyan érheted el?

A szerelmi viszonyok előtt a legalapvetőbb kapcsolat, az önmagunkkal való kapcsolat. Ehhez pedig egészséges én-tudat kialakítása szükséges.

Megismerni önmagunkat, elfogadni, s tudatosan élni, bármilyen kapcsolatban is, sokan mondják erre - nem könnyű.
Szükséges, hogy időnként kifelé (jang), illetve befelé (jin) tekintsük magunkra.
Szokásaink legfőképp "jangosak", és csak az egyensúly helyreállításával alkothatunk pontos képet arról, kik és mik vagyunk valójában.



Fontos, hogy minden pillanatban tudatában legyünk gondolatainknak.Ez a legfontosabb eszköze az önfejlesztésnek, s annak, hogy időleges hibáinkat, téves gondolatainkat felülmúljuk.

Önmagunk megismerése saját magunkkal kialakítandó kapcsolat kezdete.Ennek hiánya vezet a rosszul működő, torz kapcsolatokhoz.
Ha nem vagy tisztában saját magaddal, s arról, hogy mit is akarsz a világban, hogyan várhatod el a társadtól, párodtól, hogy ő ezt tudja?
Minden embernek helye, szerepe van a világban.
Mint pl. egy fűszál is minden bizonnyal jól érzi magát fűként, és nem akar fa lenni. Mi emberek miért akarunk folyton más lenni, másnak mutatni magunkat?
S ha időnként tévedünk, miért nem fogadjuk el? Hiszen mindenki tudja, ebből tanulunk, fejlődünk, szükség van hibákra, időnként téves ballépésekre.

A legtöbb ember nemhogy elfogadná párját, sok esetben változtatásra biztatja, külsőleg-belsőleg egyaránt. Valamiféle alárendeltségi viszonyba kényszeríti.
De miért is?
Hiszen saját maga tükrét kapja, s lehet valami nem tetszik?

Tao Te King mondása: Tanuljunk a földtől! De mit is tanít a föld? Az elfogadást!

Folyt.köv.



Nincsenek megjegyzések: