2011. január 14., péntek

Női - férfi feladatok, szerepek.

Gondolom megfigyeltétek, hogy ezen az oldalon többnyire mi nők vagyunk.
Bármennyire is próbálom többféle oldalról is megközelíteni a feng shui tanait, versekkel, mélyebb töltetű idézetekkel, tanácsokkal, írásokkal, az ivar arány mi felénk dől el.

Nem véletlen.

Miről is van szó?
Jin és Jang. Nő és Férfi.
Jin - női princípium: sötét, hideg, lágy, nedves, táguló, magába forduló személyiség, zavaros, kedves, nyugodt jellegű - HOLD, Föld
Jang - férfi princípium: világos, fényes, meleg, kemény, száraz, összehúzó, sűrű, forró, aktív, követelő, koncentráló jellegű személyiség - NAP, Ég.






Mások vagyunk, de nem ellentétek.
Szükség van mind a két pólusra.
A férfi oldalra, mely aktív, sokszor kemény, vakmerő, és világos, mint a nap.
A nőre, mely kedves, lágy, "táguló" és nyugodt.
Nézz a szavak mögé.

Kinek mi is a feladata az élet területén?
A világ oly tökéletesen alkotta meg az emberiséget, hogy azóta sincs ennél szebb és különlegesebb "csoda".
Próbálj egyszer, bár nehéz ugyan, de kívülről tekinteni, mint ha nem nélküli lennél, és megfigyelni viselkedésükben a férfiakat és nőket.

Általánosságban:

Egycsacsog, sokszor túl sokat is beszél. Néha szétszórt, mert egyszerre többfelé figyel. Befogadó - mindenre, anatómiai szempontból is és a világ történései szerint. Hyperérzékeny. Mi nők előbb cselekszünk sokszor, mint gondolkodnánk.

Egy férfi racionális. Előbb gondolkodik, s aztán beszél - néha már későn. Érzékeny, ugyan annyira, mint mi, de nem mutatja ki - sajnos. A férfiak viszont feltérképeznek, megfigyelnek, s aztán cselekszenek.
A férfiak kifelé, a külvilág felé teszik a dolgukat, mi nők befelé, az otthonunkra, magunkra, a lelkünkre koncentrálunk inkább.

S most vonatkoztassunk el a szélsőségektől:

- A inkább szűkebb környezetével, családjával, barátaival, magával van elfoglalva, a mi őt leginkább körülveszi, s egyszerre több cselekményre is képek figyelni. Mi nők érzelmesek vagyunk, kevésbé érdekel bennünket a hatalom, a karrier, a pénz, s elgyönyörködünk egy szép tájban, zenében, versben a lelkünk által, még egy sírás erejéig is.

- A férfi a világ dolgaira kíváncsi, kifelé tekint (sokszor egy kapcsolaton belül is). Egyszerre általában csak egy dologra képes figyelni, leginkább saját magára, s ettől néha önzőnek tűnik. Ha gond van pénzügyeivel, labilis a karrier, munkahely kérdése, alig képes másra figyelni. Ha ezeket rendbe tette, jöhet minden más.

Nos, ez így van jól.
Tegye mindenki a dolgát, s végre fogadjuk el egymást.

Mióta világ a világ, ez mindig is volt - van - lesz.
Mindenkin egyenlő arányú teher van, csak másképp.

Az egyensúly, a harmónia megteremtése a feladat.
Kívül, belül.

Nincsenek megjegyzések: