2010. május 27., csütörtök

Telihold - teremtés napja

Az elkövetkezendő napokban izgalmas, és nagyszerű események közvetítője csillagrendszerünk. Erre hívnám fel figyelmeteket.

Az asztrológia nagymértékben lehet segítségünkre, hogy terveink megvalósítása tudatos legyen.

Különleges és ritka bolygó együttállásokra figyelhetünk fel. Pl. az Uránusz is csak 84 évente jelentkezik ilyen energia minőséggel. Igazi energia bomba.

A Szaturnusz „hazatérésre” csábít, a Nap a bika csillagképében fog járni 28-án, a Jupiter és az Uránusz együttállása erőt adhat a félelmek elengedéséhez, korlátok lerombolásához és az új dolgok bejöveteléhez.

Május 27-e ez év második milliószoros teremtő napja is, különösen fókuszáljuk arra, hogy mit gondolunk is mit teremtünk!!!!!

A Hold ebben az időszakban a Skorpió csillagképben lesz, így a lelki biztonság megteremtése és a lelki termékenység üzenete elsődleges a lélek számára. Hatoljunk mélyre lelkünkben, kutassuk ki világ teremtésének titkait.


28-a TELIHOLD - Teremtő Gondolatok megvalósulásának ideje!
A Telihold a pihenés, relaxálás és a feltöltődés ideje, érdemes a pénteki napot ennek szentelni.

Én ilyen napokon fogok egy papírt és leírom a gondolataimat, kéréseimet, gyújtok egy fehér gyertyát, egy kicsit elvonulok, meditálok és a magam módján teremtek. Még ha dolgozom is, agyban fókuszálok a gondolataimra. Kérni bármit lehet. Csak mi magunk szabunk határt kívánságainknak. És bizony én nagyon telhetetlen vagyok :) :) :) Miért ne?

Szép és jóságos gondolatokat, bőséges teremtést kívánok mindnyájunknak!

2010. május 24., hétfő

Hogyan kezdjük el?

Talán a véletlennek köszönhető, vagy épp, mert aktualitása van a tavasz beköszöntével az újrakezdésnek, megújulásnak, vagy csak épp az én fülemet üti meg sokadszorra ez a mondat:

HOGYAN KEZDJÜK EL?

Ennek kapcsán jegyzeteltem, szedtem össze gondolataimat, természetesen a Feng Sui elveit is beleszőve, hogy nekem mit is jelent ez a mondat.

Minden ember életében vannak pillanatok, mikor valami nem megy jól, elakadtunk, kudarcot vallottunk, valaminek vége lett. Változtatni kell. Lehet ez bármi. Akár egy munkahely, mert létszámleépítés van, nem tetszik a munkám, esetleg a főnökömmel vannak gondjaim. Lakást kell venni-eladni? Mert elváltunk? Hol és hogyan? A baráti kapcsolatok is megromlottak? Vége tért egy szerelem?..............

Ezernyi kérdést írhatnék le. Ahányan vagyunk, mindannyi gond, fájdalom és megoldásra váró dolog vesz bennünket körül.

Így van ezzel a természet is. Képzeljünk csak el egy fát. Szép, gyönyörű, lombos, hatalmas, terebélyes fát. Nyár van és pompázatosan zöldell. Igen ám, de jön a hideg, lehullajtja leveleit, talán még a morcos tél is megtépázza, megannyi viszontagságon megy keresztül. S ennek ellenére tavasszal, ÚJRAÉLED! Nem gondolkodik, csak teszi a dolgát, él, és hozza a szebbnél szebb hajtásait, virágait, s nyárra gyönyörűbb lett, mint valaha. Persze évgyűrűinek száma növekedett, nagyobb lett a törzse, több ágat növesztett,.....

Mi emberek túl sokat és fölöslegesen agyalunk, állandóan a múlt egyre és egyre nagyobb terheit cipelve küszködünk a túlélésért. Vegetálunk.
A fa a jelennek él. Nem néz vissza, nem rágódik a múlton, hanem élvezi, azt, ami épp MOST történik vele. Elfogadó és nem görcsöl, mi lesz holnap.

Egy kicsit lefordítanám, mit is jelent ez.
Mindenkinek szüksége van, hogy gyökerei legyenek (önismeret, otthon, haza, objektív tükör - valóság ismeret) és a cél meghatározása (rövid, közép, és hosszú távú).
Ez mind nagyon fontos a jövőkép kialakításához. Konkrét megfogalmazásokra van szükség. Akár írjuk le egy papírra. Az élet minden területére lebontva, hisz több szeletkéből állunk: munkahely,otthon,barátok,gyerek téma,párkapcsolat....

De ne olyat, hogy szép otthont, meg boldog párkapcsolatot szeretnénk,..... Mindenkinek mást és mást jelentenek ezek a szavak. LEGYÜNK NAGYON KONKRÉTAK. Nekem ehhez segített az "Igaz szeretet 10 titka, vagy a OSHO könyvek- pl.Intimitás, Én utam a bárányfelhők, Nők könyve.... Márai S. gondolatai, Popper Péter írásai...../

Ha nem tudjuk a célt, akkor hogyan tudjuk, hogy melyik a helyes irány, merre vigyen az út?
Fontos lehet még a FELISMERÉS. Hogy tudatában legyünk, nekünk kell felelősséget vállalnunk a saját életünkért, a döntéseinkért. Minden pillanatban döntéseket hozunk. Enélkül az ember csak sodródik, és elmegy mellette az élet. És persze az a sok szép minden, amit észre sem veszünk. Mert, aki megfogalmazza a céljait, az felismeri a lehetőséget és élvezi az Itt és Most pillanatát.

Főleg párkapcsolati problémáknál látom, hogy a múltban megélt vagy vélt sérelmeket óhatatlanul beleviszik a jelen, vagy épp kezdődő kapcsolatba. Pedig ez már egy másik személy, ő mit tehet arról, hogy a régi milyen volt? S a lényeg. Hogy már én is más lettem, tapasztaltam, fejlődtem. Tehát már én sem vagyok a régi. Akkor mi a fenének hordozzuk azokat a fránya "puttonyokat"? Csak tisztán, megújulva szabad elkezdeni egy kapcsolatot.
"Egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba, mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember." Hérakleitosz


A cél a legtöbb ember, főleg a férfiak számára a tárgyiasult dolgokat jelenti /pénz,lakás,autó..../ mi nők már fogékonyabbak vagyunk érzelmi célokat is kitűzni. Ez olyan, mint a 3 lábú kisszék - test,lélek,szellem összhangja. Mindegyikre szükség van, egyenlő arányban.

Tehát a változás - megújulás az élet forrása, a megszokás - állandósultság a halál.

Az első lépések lehet, nehezek lesznek, nem baj. Mint, amikor a gyermek járni tanul.
Én is így kezdtem, és néha most is van, hogy megtorpanok. De a cél, hogy szép ez a világ, és nagyon jó élni, nekem elég csábító :)

ÉLJEN A TAVASZ :)

Egy kis Osho befejezésként:

"A múlt, a jelen és a jövő nem az idő, hanem az elme részei. Az, ami többé nincs az elme előtt, múlttá válik. Az, ami most előtte van, a jelen. És az, amelyik hamarosan az elme elé kerül, a jövő.
A múlt az, ami nincs többé előtted.
A jövő az, ami még nincs előtted.
És a jelen az, ami épp most van előtted, de már csúszik kifelé a látóteredből. Mindjárt múlt lesz belőle... Ha nem ragaszkodsz a múlthoz... Mert a múlthoz kötődni nagy ostobaság, hiszen már nincs ott - az a vonat már elment. Ami elmúlt, elmúlt! És a jelenhez se ragaszkodj, mert az is elmúlik, és abból is hamarosan múlt lesz. Ne kapaszkodj a jövőbe se - a reményekbe, a képzelgéseidbe a terveidbe - mert a holnapból ma lesz, és hamarosan tegnappá válik az is. Egyszer mindenből tegnap lesz. Minden kicsúszik a kezeid közül.
A ragaszkodás mindenképpen szenvedést fog okozni. Inkább engedj el mindent."

2010. május 23., vasárnap

Pünkösd :)

"Jól tudták a régiek, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet, imádkozni a bő termésért, gyermekáldásért. Erre szolgált a pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap.

Abbahagyja a lusta nyújtózást a világ, ember és állat párt keres. Nedvektől duzzadnak a levelek, zsong és zsibong az élet.

A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje. Ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal.A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk és amik által továbbléphetünk. Most majd Pünkösdvasárnap és hétfő után, a keddek és szerdák hétköznapjaiban."

Muszáj volt idéznem, ehhez nincs is mit hozzá tennem. Olyan emberi. A vallási és a többi oldalról való megközelítést úgy is mindenki tudja.

2010. május 19., szerda

Sorsév jelentése, a 8-as (föld elem) gua számú emberek tükrében

Az előző írásokban már beszéltem, hogy mi is az a sorsév. 9 évenkénti ciklikusságról beszélünk, sorsformáló éveknek is nevezhetjük. Azt aratjuk le, amit elültettünk. Ha jó gondolatokkal vettük magunkat körül, jó döntéseket hoztunk, nyilvánvaló, hogy ennek gyümölcsét kapjuk cserébe. De ha ennek ellenkezőjét teremtettük meg, sajnos ez valósul meg.

Az éves előrejelzések iránymutatóak lehetnek, amolyan mankó, hogy "örülj és élvezd, vagy vigyázz és cselekedj"!

Muszáj említést tennem a 8-as emberekről. Sajnos, nekik nagyon nem jó év a 2010-es időszak. (Mint már említettem, mindig februártól-februárig tekintjük az évet.)

INGADOZÁS ÉVE

Címszavakban:
Mozgalmasság, egyensúlykeresés, irritáció, átalakulás, sors-formálás, kiteljesedés, vég és kezdet, lehetőségek, különlegességek, szembesülés saját hibáiddal, számvetés, eredmények, gyarapodás.

Sokszor kerülnek FONTOS döntéshelyzetekbe az év folyamán. Az év dinamizmusa folyton az egyensúlykeresés két pólusa között mozog. Ez kissé nehezebben sikerülhet, mivel mind a saját terveik, mind pedig az év-adta lehetőségek erőteljesen jelentkeznek, egymás fölé próbálnak kerekedni. A legfontosabb számukra, hogy próbálják megőrizni az egyensúlyt és a józan észt. Kedvező időszak arra, hogy lényüket átformálják, hátráltató tulajdonságaikat elhagyják.
Nagy változások éve, vonatkozik ez magánélet /párkapcsolat/, munkahely, akár lakhelyváltoztatásra is.

Sajnos expárkapcsolatomnál, barátnőmnél, családtagomnál, közeli ismerőseimnél "élem meg" ennek az évnek viharszeleit. S persze szokták mondani: csak annak tudsz segíteni, aki kéri, s kinyújtja felém a kezét.

Én itt vagyok, nyújtod a kezed?

2010. május 17., hétfő

Harmónia az "elemek" között

Jó pár kérdés érkezett már, hogy mit is jelent az elemek támogató, vagy romboló hatása?
Egy picinyke példa saját környezetemből.

Általában derűs, és vígkedélyű ember vagyok. Ezt már olvashattátok a 7-es fém jellemzésénél. De sajnos nálam is vannak időszakok, mikor kicsúszik a lábam alól a talaj, s nekem is bátorításra van szükségem. S mint tudjuk nincsenek véletlenek, J. barátnőm (8-as föld elem) immáron 20 éve energetizál, akaratán kívül. Hogy vissza billenjek egyensúlyomban, segít, hogy megtaláljam lelki békémet. Tehát ők a csendes szemlélődő, nyugton maradó, stabil "hegyek". Állandóságot, stabilitást kedvelő, óriási energia tartalékkal rendelkező, a tapasztalat szerzés nagymesterei. Hát ezért szeretjük őket, mi "fémek". Viszont a mi temperamentumunk, noszogatásunk, dinamizmusunk és derünk kell,hogy sokszor az állandóságból kimozdítsuk őket. Ha pasi lenne, már rég férjül vettem volna :)

Én viszont a vizek támogatója vagyok. Hogy kihozzam belőlük derűmmel, optimizmusommal, szeretetemmel a bennük lévő rejtett tartalékokat. Türelmem lévén, időt hagyva filozofikus, csendes, magányt kedvelő személyiségüknek "a jó családban, jó munkahelyi légkör" megteremtéséhez kiválóan pulzálok. Talán ezért férünk meg jól a munkahelyemen kollégámmal, és hagytam időt Fiamnak, hogy rendezze "érző, mélységes" lelkében a válás okozta sebeket, s újra rám találjon. S mivel nagyon sokat foglalkoztam családom feng shui elemzésével, ennek köszönhetően tudtam átvészelni, azt a közel 1 évet, ameddig Fiam lélekben-testben távol volt tőlem. :) :) :)

Az 5 elem jelentősége személyiségünkben - 1 - Víz elem

Nos ha már az égből is egyfolytában esik az eső, akkor jöjjön a víz elemű ember típus jellemzése:

Egy kis zene olvasás közben, hűen a vízhez:
http://www.youtube.com/watch?v=yuk8g1fsd3U&feature=related

Mélységes és végtelen.
Kemény és kitartó munka jellemző rájuk. Hatalmas becsvágy dolgozik bennük, de nincs mindig elég kitartásuk. Sok ellentét dolgozik bennük. Nem mindig aknázzák ki a bennük lévő rejtett kincseket. Érzékeny, értelmes. Tud nagyon lágy és csendes lenni, sőt alapállapotában ilyen. Nehezen borítható ki, de akkor végletekre képes.
Filozofikus, töprengő. Ösztönösen odafigyel másokra, felfogja, sőt átérzi mások gondjait. Általában szótlan típus. De emellett jól elraktározza a külső impulzusokat. Önállóságra, mozgástérre és viszonylagos függetlenségre van szüksége. Függetlenségvágya olyan erős is lehet, hogy egészen elszigetelődhet. Sok magányos embert találunk a trigram szülöttei között. Lelki kényszer nála az egyensúly megteremtése. Csak jó családban és jó munkahelyi légkörben képes cselekedni és élni.

Két nagyon remek embert is ismerhetek a víz elemű emberkék közül, egészen testközelből, megélve velük viselkedésük legjavát. Elsősorban a Fiam, aki 20 éves kora lévén most válik igazán "vízzé". A másik, kedves kollégám, aki nem véletlenül a keleti masszázsok,belső gyermek,családállítás, reiki nagykövete. Kincset érő emberek.

2010. május 15., szombat

2010. május 12., szerda

Az igaz szeretet 10 titka - könyvajánló /Adam Jackson/

Gondolom mindenkinek van több olyan könyve, melyet időközönként szívesen vesz újra és újra a kezébe. Nekem is. Talán 4-5 éve, hogy egymásra találtunk. Már számolni sem tudom, hányszor olvastam sorait. Ez olyan szívem-csücske könyv. Arról nem is beszélve, mennyiszer ajándékoztam meg vele szeretteimet. Mert az örömmel teli meglepődött arcokat nagyon szeretem nézni.

Egy ilyen alkalommal még felolvasást is tartottam egy eldugott kis étterem sarkában, névnap gyanánt. Drága barátnőm szemébe könnyeket csaltam, mert aki volt már igazán mélyen szerelmes, az érti igazán, mit jelent a "szavak ereje":

"Soha se féljünk kimondani a varázsszót: Szeretlek. Mindig fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk - mert lehet, hogy utoljára látjuk őt."

És itt csordult ki a könnyünk. Szegény pincérek, ásványvíz mellé papírzsepit is felszolgáltak. Ez a könyv nem csak a szerelemről, hanem a szeretetről szól. Mély érzésekről. Az emberi kapcsolatok alappilléreiről. Ha eltévelyedek a nagybetűs életben, s mankót keresek, merre is tovább, csak előszedem a "titkokat", s máris tudom, hogyan tovább. Megnyugszom. Miért és minek van értelme. Újra utamon vagyok. Nekem ez a Biblia. Az Élet Bibliája. Nem tudok másképp élni, csak tiszta, őszinte, szeretetteljes, szenvedélyes létben. Más minden hamis.

Titkok: a gondolat, a tisztelet, az adni tudás, a barátság, az érintés, a "szabadnak hagyni" elv, a szavak, az elkötelezettség, a szenvedély, a bizalom ereje.

Szívemből ajánlom mindenkinek a "titkokat", kinek fontos, hogy örömmel és boldogsággal teli legyen az élete.

2010. május 5., szerda

Ji King - Müller Péter Jóskönyv

Változunk. Fejlődünk. Mindannyian. Ki erre, ki arra. Mindenki a maga ütemében és irányában. Én is. Nem kicsit. Nagyon nagyot. Végre ki merem mondani - lecsendesedtem, bölcsebbé váltam, beértem.

Jó pár éve,hogy ajándékba kaptam ezt a könyvet. Próbáltam megérteni, de nem ment.
Bevallom, akkor még nehéz volt. Rosszul tettem fel kérdéseket, nem értelmeztem jól a válaszokat. El is tettem, nem volt rá szükségem. De eljött az idő, s bevillant, hogy hogy nem jutott eszembe, hisz ott van az orrom előtt, naponta többször ránézek, elmegyek előtte és nem oly rég kezembe vettem.
Mos jött el az ideje.
A magam módján használom. Tanításokat kérek belőle. Ha jön egy gondolat, melyre választ szeretnék, ráhangolódok, s felnyitom. S mindig ott a válasz, a tanítás, az üzenet. Szeretem ezt e könyvet. Beszélgetek vele.

A mai: 31. ÖSSZEHANGOLÓDÁS (Hszien)


"Találkozás. A sors nem magányos, hanem közös vállalkozás. Ehhez társak kellenek. Igazi társ a házastárs, de lehetnek barátok, munkatársak, bajtársak, egyívású emberek, rokon lelkek, vagy olyanok, akikkel közös terveid, álmaid vannak.
Üdvös jóslat. A társulás ideje. Kitartásra biztat........."

Kérdést tettem fel, választ kaptam, nem is akármit,....... jó próbára tesz az a fránya kitartás..... :)

2010. május 2., vasárnap

Nyugalomsziget-Sasrét

A természethez való kötődésem már gyerekkorom óta fontos. Lételemem. Sajnos mostanában keveset lehetek zöldben, de hála ismerőseimnek, hogy 3 nap telefon, tv és egyéb borzalmaktól mentesen csak úgy ellegyek Sasréten. Az indián tábor "nagyjaival". Elfogult vagyok velük szemben. A hely, akárhányszor is megyek le, mindig elvarázsol. Egyre nehezebb hazajönni. Valamikor még a gyerekeim élvezhették a varázslatot, lányom máig visszajáró bedolgozó. Az ott lévő emberek, fiatalok egymáshoz való viszonyuk, tenni akarásuk, ember és természet szeretetük példamutató. Minden tiszteletem az övék.

A kint létem alatt megint megszűnt a tér és idő. Magam mögött hagytam minden gondomat és csak a pillanatnak éltem. Olyan mintha agymosáson vettem volna részt.
Talán ezt kellene felírni antidepresszáns helyett!!!!

Egyik sétám alkalmával Alma forrás közelében olyan kis miliőbe csöppentem, hogy máig nem tudom mennyi idő telt el, csak élveztem a lombok között átszűrődő napfényt, a csörgedező forrás zenéjét, a csiripelő madarak kánonját, a levegő illatát és a mérhetetlen nyugalmat. Testen-lelkem azóta is vissza húz......

Még egy hét sem telt el, de már alig várom, hogy újra a tó kispadján ülve nézzem a naplementét.