2010. május 17., hétfő

Az 5 elem jelentősége személyiségünkben - 1 - Víz elem

Nos ha már az égből is egyfolytában esik az eső, akkor jöjjön a víz elemű ember típus jellemzése:

Egy kis zene olvasás közben, hűen a vízhez:
http://www.youtube.com/watch?v=yuk8g1fsd3U&feature=related

Mélységes és végtelen.
Kemény és kitartó munka jellemző rájuk. Hatalmas becsvágy dolgozik bennük, de nincs mindig elég kitartásuk. Sok ellentét dolgozik bennük. Nem mindig aknázzák ki a bennük lévő rejtett kincseket. Érzékeny, értelmes. Tud nagyon lágy és csendes lenni, sőt alapállapotában ilyen. Nehezen borítható ki, de akkor végletekre képes.
Filozofikus, töprengő. Ösztönösen odafigyel másokra, felfogja, sőt átérzi mások gondjait. Általában szótlan típus. De emellett jól elraktározza a külső impulzusokat. Önállóságra, mozgástérre és viszonylagos függetlenségre van szüksége. Függetlenségvágya olyan erős is lehet, hogy egészen elszigetelődhet. Sok magányos embert találunk a trigram szülöttei között. Lelki kényszer nála az egyensúly megteremtése. Csak jó családban és jó munkahelyi légkörben képes cselekedni és élni.

Két nagyon remek embert is ismerhetek a víz elemű emberkék közül, egészen testközelből, megélve velük viselkedésük legjavát. Elsősorban a Fiam, aki 20 éves kora lévén most válik igazán "vízzé". A másik, kedves kollégám, aki nem véletlenül a keleti masszázsok,belső gyermek,családállítás, reiki nagykövete. Kincset érő emberek.

Nincsenek megjegyzések: