2010. április 14., szerda

Egy kis szösszenet az "esőről"

Tudom, sokan bosszankodnak, mert rossz az idő. De ez van. A természet valahogy mindig is tudja, "neki" mire van épp szüksége. Csak mi emberek nem tudjuk elfogadni saját magunkat, akár egymást, a történéseket. Hányszor, de hányszor erőszakoljuk meg a természetet kényünk-kedvünk szerint, mert többet, mást akarunk, mint ahogy van. Letarolni, átgázolni, változtatni önző módon. Bele gondoltunk abba pl. reggel felkelve, mikor annyira rohan mindenki, hogy pont, itt és most miért esik ma az eső?



Bevallom, sokáig én is bosszankodtam, mert esernyőt kellett vinni, vizes lett a hajam, sáros-nedves lett a cipőm, nem lehetett csak úgy sétálgatni..... Szóval a macera. Aztán rájöttem, hogy ez is mint minden, értünk van. A víz a legfontosabb életerő a világban.
Mindennek alapja. Hány százalékát teszi is ki a földön a víz? Vagy a testünket? Sok-sok-sok százalékban. Akkor miért is haragszunk rá? Étkezés nélkül is sokáig kibírjuk, de víz nélkül pár napig!!!!

A víz ad életet mindennek. Táplálja a földet, ezzel nekünk biztosítja az élelmet.
És folyamatosan tisztít. A port, a szennyeződéseket, újjá varázsol mindent. Csak halkan súgom meg, hogy a Feng Shuinak is legfontosabb része a víz. Bármilyen formában.

És akkor még a vallásokról nem is beszéltünk: szenteltvíz, vagy akár a hindu népnél, megmosakodni a Gangesz vizében.....

Nekem még azt is jelenti, hogy otthon maradva el lehet gondolkodni az élet nagy dolgain, vagy belebújni egy könyvbe, megnézni egy filmet, finom bor-tea mellett jókat dumcsizni, nevetni...... ellenni magunkkal akár.

Ezernyi oldala van a víz életet adó forrásának. Szóval fogadjuk el, hogy ma esik az eső :) :) :)

Szép napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: