2010. április 21., szerda

Az 5 elem jelentősége személyiségünkben - 2 rész 7-fém

A jó neveltségem is azt diktálja, hogy én mutatkozzak be először a személyiség elemzést példázva, s aki ismer, alátámaszthatja hitelességét. Gua számunk általános képet ad rólunk, életenergia számként is jelölik. A nyugati asztrológiában ezt az általános állatövi jegyekkel jellemzik. 20-22 év korunk után lesz csak főszám, addig a karakterszámunk a meghatározó.

Az alábbi jellemzések általánosak, bővebb kifejtése a célszemélynél fontos.

7. FÉM: "A derűs, az örömteli."

A fény igazi szülötte, mert a legnehezebb időkben is talál okot az örömre. Mindenben a pozitív dolgokat fedezi fel, a legkisebb aprósággal is lehet számára meglepetést, boldogságot okozni. Szívesen beszélget, kellemes társalgó, barátságos ember. A bizalommal azonban soha nem él vissza, nem fecseg. Az örömérzés művésze. Örömet adni, és örömöket begyűjteni hihetetlen módon és minden pillanatban képes. Hihetetlen örömszerző és örömet élvező képessége kihat a környezetére is. Mindent táplál és éltet maga körül. Minden élvezet kielégíti. Igazi hedonista. Jó spirituális médium. Megfontolt, nyugodt, de azért nem mindig kiegyensúlyozott. A külső hatás és belső érzelmek néha hatalmas ellentétben állnak. Mind érzelmi, mind szellemi téren lenyűgöző tud lenni. Rendkívül kellemes társ, partner tud lenni, de vigyázat: ha nem kap vissza abból, amit nyújt, szó nélkül hátat fordít mindennek és mindenkinek. Adakozó jellem. Nem otthon ülő típus, nehezen bírja túl sokáig egy helyen. Vezetői képességekkel rendelkezik, ennél jobban már csak 6. fém keményebb. Ezért az ő esetében a vezetés inkább tanácsadásban, illetve szervezésben merül ki. Fontossági sorrendet pillanatok alatt állít fel. Érti a tréfát, általában jó a humorérzéke is. Optimista, nehezen letörhető. Viszont fennáll a veszélye annak is, hogy ha igazán elveszíti a lába alól a talajt, csak nagyon nehezen talál magára. Mesterien bánik a szavakkal. Jó szónok.

Ui.: A számaim 7,7,5 - fém-fém-föld. Ritkaság, de nálam a karakterszám is 7-es, s mint már említettem ama bizonyos 20 éves korhatárt, már gyermekként is "vaslady" voltam. :) :) :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, ez mind Te vagy:-)

Melinda írta...

Igen, bizony!!!! A jó és rossz dolgokkal együtt. Hát ez van. Lehet reklamálni a kedves szüleimnél :)